En dyrlæge skal – af gode grunde – kunne kende til mange dyr

12 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Når man tager til ens egen læge, så går man jo til en menneskelæge, hvis man skal være helt specifik.

Man ville nok ikke bryde sig om det, hvis vedkommende også var dyrlæge, fordi man forestiller sig noget med, at doktoren så lige kommer fra dynget nede i sølet sammen med en gris, hvor personen har lavet en endetarmsundersøgelse på dyret.

Men det er en lidt mærkelig opfattelse, fordi dyr jo er lige så meget værd som os andre, men alligevel er der en tilbøjelighed til, at vi favoriserer læger, der har med mennesker at gøre, fremfor læger, der arbejder med dyr.

Dog kan det faktisk være mindst lige så omfangsrigt – hvis ikke mere – og anstrengende og udviklende at have med dyr at gøre, som det er at arbejde med mennesker.

Tænk da også bare lige selv på, hvor meget du holder af dit kæledyr, og hvad du ikke vil gøre for, at det har det godt.

Vi skal sætte pris på vores dyrlæger!

Man kan jo specialisere sig som dyrlæge, men ellers kan en dyrlæge jo komme ud for, at man skal tage sig af heste, grise, køer, hunde, katte og meget mere, som jo er meget forskellige i sig selv – og så er der jo også stor variation på dyrene i sig selv, hvor der findes forskellige racer derunder.

Mennesker er også meget forskellige, men kan du ikke lige se, at der fandtes lige så mange udgaver af mennesker, som der var af dyr, og som man endvidere skulle underinddele!?

Det ville blive virkelig besværligt at skulle holde styr på, og alligevel selekterer vi læger efter, om de har med mennesker at gøre, eller om de tager sig af dyrene.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, i hvilken kategori man har med mest at gøre.

Derfor skal vi være lige så glade for vores dyrelæger som dem her som alle andre læger: https://www.dyrlaegerne.com/.

Flere Nyheder