Er det nødvendigt med et hundebur?

04 december 2021 Astrid Pedersen

editorial

Mange hundeejere vælger at lade hunden være løs i bilen, for eksempel siddende på forsædet eller liggende på bagsædet. Dette er da også hyggeligt nok al den stund kørslen forløber problemfrit.

Men en skarp undvige manøvre, en hård opbremsning eller et sammenstød kan få fatale konsekvenser for både dig og hunden. Selv en mindre hund vil på grund af da mange kræfter som udløses i forbindelse med eksempelvis et sammenstød med en anden bil forvandles til et dødeligt projektil.

Ligger hunden på bagsædet kan du risikere at få den i nakken. Uanset hvad er chancerne for at hunden slipper helskindet ud af situationen meget ringe. Og derfor er det vigtigt at du beskytter hunden såvel som andre trafikanter ved at placere din firbenede ven i et hundebur.

image

Hvor stort skal mit nye hundebur være?

Størrelsen på dit hundebur afhænger af flere faktorer. Du skal selvfølgelig tage hundens størrelse i betragtning når du vælger hundebur til din bil.

En mindre hund med korte ben, for eksempel en Beagle, en Basset Hound eller en Breton, har ikke brug for nær så meget albuerum som for eksempel en hønsehund, en Golden Retriever, en Labrador Retriever, en Rottweiler eller en Dobermann.

Du skal tjekke at hunden kan bevæge sig rundt og skifte stilling i sit hundebur. Og skal der mere end én hund med i bilen skal hundeburet helst være mindst dobbelt størrelse, så hundene ikke går hinanden på nerverne.

Der ud over skal du vælge et hundebur som i dimensioner passer til din bil. Det er en god idé at tage mål af bilens bagagerum inden du vælger – og bestiller dit hundebur.

Hos Billiga-Hundburar.se kan du faktisk vælge et hundebur som passer perfekt til henholdsvis hundens størrelse og bilens mærke og model. Du kan se det store udvalg af solide, billige hundebure i den online shop på Billiga-Hundburar.se.

Flere Nyheder