Skal man lade hundens foder stå fremme eller følge et skema?

22 juni 2021 Lykke Holzmann Søby

Der flere fordele ved at have hundefoder stående fremme, så hunden selv kan bestemme hvornår det skal spises. Derfor benytter mange hundeejere sig af denne praksis.

Et spørgsmål om bekvemmelighed

Hundeejere finder det bekvemt at fylde hundens skål og gå på arbejde om morgenen uden at bekymre sig om at komme hjem til en sulten hund, der skal fodres. På den måde behøver hunden aldrig at gå glip af et måltid, mens ejeren er væk.

Øgede ernæringsmæssige krav

Unge hvalpe er meget aktive og vokser hurtigt, så de har tendens til at blive sultne og skal fodres oftere (endda op til 3 til 4 gange om sagen), derfor kan der ikke gå så lang tid mellem måltiderne som hos ældre hvalpe og voksne hunde.

At efterlade vand og mad i målte rationer i de første uger løser problemet, især for hundeejere der arbejder.

Gravide eller ammende hunde kan også drage fordel af altid at have adgang til hundefoder, fordi de har øgede ernæringsmæssige krav. Dette kan gavne dem, så længe de ikke spiser for meget. Hvis overspisning er et problem, er det selvfølgelig bedst med planlagte fodringer.

Holder hunden i form

Mange hundeejere føler, at hemmeligheden bag deres hunds sundhed er, at den kan spise når den vil, ligesom i naturen. Fordi mad altid er let tilgængeligt, har deres hunde ikke tendens til at sluge maden, og dermed spise for meget.

Det gælder selvfølgelig hunde, der har tilstrækkelig selvkontrol, men mange hundeejere har bemærket, at deres hunde kan have tendens til at tage lidt på fra starten for derefter at tabe sig, når de først er vant til tanken om, at der altid er mad.

Ideelt set er det en god ide for dem, der ønsker at lade maden stå frit fremme, at starte mens hunden er hvalp. At gøre det med en hund, der tidligere blev fodret efter planlagte måltider, kan blive farligt, især hos hunde, der har tendens til oppustethed. 

Der er ingen facitliste – det vigtigste er at finde ud af hvad der passer din hund og dig bedst. 

Flere Nyheder